Auto (B)

Behalve de gewone individuele rijlessen bestaat ook de mogelijkheid de cursus als  spoedopleiding te volgen.

 

“Eèn prijs je rijbewijs”-aktie (pakketprijzen vanaf €1700)

Bel of email ons voor dit geheel nieuwe concept! We gaan een uur rijden en doen je dan een uniek aanbod voor je complete rijbewijs! Ja, je leest het goed, voor 1 vaste prijs je complete rijbewijs. Alles inclusief! En je zal versteld staan van de prijs! Nieuwsgierig? Neem contact met ons op en je weet van te voren waar je aan toe bent. Van zo’n 35-jarige jubileumactie kan je mooi je voordeel doen.

 

Spoedopleiding:

De verkorte ­opleidingen worden zowel individueel als met twee kandidaten tegelijkertijd gegeven. De standaard individuele-spoedopleiding omvat 35 uur rijles, de standaard spoed opleiding voor 2 personen omvat 10 dagen van 4 uur. Aan deze verkorte- en spoedopleidingen gaat een “info-test” vooraf, waarna aanpassingen aan het lesschema mogelijk zijn. Je gehele opleiding krijg je in principe van dezelfde instructeur en in dezelfde auto. Ziekte en/of eigen verzoek kunnen hier uiteraard een uitzondering op maken. Onze instructeurs volgen periodieke bijscholingscursussen waard­oor onze kwaliteit gewaarborgd blijft.

Aanhanger (BE)

Om het rijbewijs E (bij B) te verkrijgen hoeft men alleen praktijkexamen te doen. Indien gewenst kunnen cursisten gratis de theorie bijscholen. Met behulp van een bij ons verkrijgbare  toegangscode voor het afgeschermde gedeelte van onze internet-site waar alle stof herhaald wordt en waar de leerling bovendien onbeperkt  proefexamens kan gaan maken. Één en ander om zich maximaal op het praktijkexamen voor te bereiden.

Motor (A)

Je begint de opleiding met voertuigbeheersing, te beginnen op een geschikte parkeerplaats. Je leert dan eerst hoe je moet sturen, remmen en natuurlijk ook hoe te blijven zitten. Je hebt immers maar 2 wielen, en een motor is een zwaar voertuig. Het examen ‘voertuigbeheersing’ dient dan ook om te laten zien dat je de motor volledig onder controle hebt. Na dit examendeel: 1, gaat de opleiding verder met examendeel 2, de ‘verkeersdeelname’. Vanaf januari 2013 kennen we drie categorieën om het motorrijbewijs te gaan halen.

Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar. Je mag met lessen beginnen vanaf je 17de jaar.

Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar en kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A1.

Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar en kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.

Brommer (AM)

Vanaf je zestiende mag je met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijden. Een rijbewijs AM is dan wel verplicht. Om een theorie examen af te leggen, mag je sinds 15 juni 2011 al vanaf je 15 ½ op het examen verschijnen. Voor een praktijkexamen moet je echter wachten tot je 16 jaar bent geworden.

Om een bromfietsrijbewijs te halen zul je vanaf 1 maart 2010 zowel een theorie als een praktijkexamen moeten afleggen. Dit geldt ook voor de brommobiel. Er zit een vaste volgorde aan vast. Je zult eerst het theoriecertificaat moeten gaan halen, voordat je mag deelnemen aan praktijklessen of het praktijkexamen. Dit theoriecertificaat en je ID moet je bij je dragen tijdens de lessen en uiteraard ook bij het praktijkexamen. Het theoriecertificaat is een jaar geldig.

Wij bieden de theorielessen aan via internet zodat je thuis kan leren als het jou uitkomt. De praktijklessen geven we op de door ons beschikbaar gestelde bromfietsen. Dit zijn bromfietsen met automatische versnelling. Ook mag je gebruik maken van de kleding en helm van de rijschool. Wel moet je zelf zorgen dat je tijdens de rijlessen en het examen stevige schoenen draagt.

Actie!

Momenteel hebben we voor het theorie gedeelte een actie! Je krijgt van ons een theorieboek in bruikleen, gratis onbeperkt online-theorie proefexamens oefenen met duidelijke toelichting bij de fouten, en gratis het 1e examen bij het CBR.
Inschrijven!