Wortelboer Rijopleidingen

Wortelboer Rijopleidingen bestaat al sinds 1981. We hebben gecertificeerde instructeurs met jarenlange ervaring. Onze les auto’s zijn up to date. We lessen in auto’s van het merk Mercedes, C-klasse. Categorie B (personenauto) De lessen zijn bij ons 1,5 uur. Het gemiddeld aantal lessen ligt op 25 lessen van 1,5 uur. De èèn zit er net boven en de ander zit er net onder. Het is raadzaam om zo spoedig mogelijk je theorie certificaat te halen. Op de dag dat je afrijdt voor je praktijk examen moet je in het bezit zijn van je theorie certificaat.

2toDrive

Vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen

Door 2toDrive kun jij nu al vanaf 16,5 jaar starten met het volgen van rijlessen. Vanaf je 17e mag je het praktijkexamen afleggen voor het rijbewijs B. Als deelnemers aan 2toDrive hun rijbewijs hebben gehaald, mogen ze tot hun 18e autorijden met een begeleider naast zich. Je moet bij aanvang van de opleiding een begeleiderspas aanvragen via de site van het CBR. Je mag maximaal vijf begeleiders opgeven. Die moeten op hun begeleiderspas staan


Meteen aanmelden voor 2toDrive? Vraag dan direct een begeleiderspas aan!

Theorie Online

Het is raadzaam om zo spoedig mogelijk je theorie certificaat te halen. Op de dag dat je afrijdt voor je praktijk examen moet je in het bezit zijn van je theoriecertificaat.

Nadat je de theorie voor het rijbewijs B (Auto), hebt geleerd,is het belangrijk om te kijken of je klaar bent voor het examen. Dit kun je het beste doen door proefexamens te maken. De meest moderne manier is, om dit online te oefenen. Om toegang tot deze site te krijgen, heb je een inlogcode nodig. Via een inlogcode die je van ons krijgt, kan je inloggen op onze site. Je kan dan de theorie oefenen met 3000 vragen. Er zit geen limiet aan het oefenen op onze website

Nadat je bent ingelogd, maak je een persoonlijke account aan. Hiermee kun je telkens opnieuw inloggen. Binnen deze account worden ook je fouten bijgehouden. Zo kun je heel gericht oefenen op onderdelen waar je zelf zwak in bent. Vanuit de rijschool begeleiden we elke leerling. De leerling krijgt persoonlijke begleiding. Wij kunnen precies zien welke stof de leerling beheerst. Via mail- of telefonisch contact kunnen we inspringen op de fouten die de leerling maakt.

Zodra je voldoende hebt geoefend, kun je met een gerust hart het theorie-examen bij het CBR afleggen. Deze examens bij het CBR hebben wij vooraf ingekocht. Via deze vooraf ingekochte plaatsen kun je vaak op hele korte termijn het examen bij het CBR afleggen. Neem hiervoor even contact op met de rijschool.

 

Tussentijdse toets

De tussentijdse toets lijkt heel veel op een ‘echt’ praktijkexamen. De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op:

  • Je beheersing van de auto
  • Kijkgedrag
  • Of je goed voorrang verleent
  • Inhalen
  • In- en uitvoegen
  • Rijden op kruispunten en rotondes
  • Bijzondere verrichtingen

Na afloop krijg je een advies van de examinator. Zo weet je precies wat je nog extra moet oefenen, voordat je echt praktijkexamen doet.

Vrijstellingen
Je kunt vrijstellingen verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Dit betekent dat de examinator je hierop niet meer toetst tijdens je praktijkexamen. Je verdient de vrijstelling alleen voor het eerstvolgende praktijkexamen. Slaag je niet, dan moet je bij je herexamen wel weer de bijzondere verrichtingen doen

Actie!

Momenteel hebben we voor het theorie gedeelte een actie! Je krijgt van ons een theorieboek in bruikleen, gratis onbeperkt online-theorie proefexamens oefenen met duidelijke toelichting bij de fouten, en gratis het 1e examen bij het CBR.
Inschrijven!